Jan de Ligt

Jan met Benny small-right

 

DutchBluesAward 

Winnaar Dutch Blues Awards 2014

Category: Beste Saxofonist

 

In 1982 met het diploma saxofoon uitvoerend musicus afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium bij Ferdinand Povel. Na deze jazzopleiding gespecialiseerd in rock’n’roll, rhythm and blues en soul tijdens het vele touren met o.a.I’ve Got The Bullets, Jules Deelder, waaronder de beruchte tour met Herman Brood en Bart Chabot, Captain Gumbo en Normaal. En vanaf 2011 met Fat Harry and The Fuzzy Licks veel Amerikaanse blues artiesten, zoals Preston Shannon (CD 2014), Sax Gordon en Henry Oden op vele Nederlanse en Europese tournees begeleid. Eén en ander resulterend in een prijs voor de beste bluessaxofonist 2014 door de Dutch Blues Foundation. Klik hier.
Speelde op div. LP's, CD's en DVD's van o.a.
- Amazing Stroopwafels
- Barry Hay
- Captain Gumbo
- Fat Harry and The Fuzzy Licks
- Gruppo Sportivo
- I've Got The Bullets
- Jules Deelder
- Little Boogie Boy
- Magic Frankie
- Normaal
- Preston Shannon
In 1980 begonnen met saxofoonles geven aan de Stedelijke Muziekschool te Den Haag, dat in de jaren 90 overging in het Koorenhuis. Al snel gevolgd in1982 met saxofoonles geven aan de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam en vanaf 2005 bijvak sax en ensembles Soul en Rhythm and Blues bij Codarts.


De saxofoon is een uitvinding van de Belgische instrumentmaker Adolphe Sax omstreeks 1850. Geleidelijk over een periode van zo'n 80 jaar is het instrument in de jazz terecht gekomen en nog 20 jaar later in de Rhythm and Blues en Soul Met alle gevolgen van dien: King Curtis, Junior Walker, Big Jay McNeely, Willis Jackson, Maceo Parker, Bobby Keys en vele anderen.
Speel nu o.a. bij:
- Captain Gumbo
- Dandy-esko
- Dead Flowers
- Fat Harry and The Fuzzy Licks
- Henry Oden(Bassist Joe Louis Walker) USA
- Normaal
- Preston Shannon
- Rob Baars Band
- Speakers Health Band

Vandaag9
Gisteren10
Week35
Maand332
Alle24500

Momenteel zijn 4 gasten en geen leden online

DutchBluesAward

Winnaar Dutch Blues Awards 2014