Jan de Ligt heeft Dutch Blues Award Saxofoon

Muzikaal hip-hoppen tussen stijlen

Jan de Ligt won op 11 april 2015 de Dutch Blues Award 2014 voor saxofoon. ‘Jan de wie?’ zeggen er nog altijd die het niet weten. Die muzikale onbenullen laten we dus links liggen? Nee! Die gaan we informeren. Jan de Ligt hiphopt binnen de muziek van stijl naar stijl. Niet dat hij geen voorkeur heeft – die is er zeker wel. Maar niet heel strak omschreven. Noem hem stilistisch omnivoor. Zeg dat hij muzikaal een renaissanceman is. Het klopt allemaal.

Zijn prenominatie voor de Dutch Blues Award 2014 (door leden van de Dutch Blues Foundation) nam hij aanvankelijk met een kilootje zout. ‘Zout maakt dorstig,’ zou zijn lemma kunnen zijn. Om het geheel af te blussen met een biertje uit allesbehalve het hoofdstedelijke. Liefst Hertog. Daar heeft hij zijn naam en smaakpapillen aan verpand. ‘Ik ben niet zo competitie gericht. Toeteren doe je niet om te winnen. Dat doe je om het vreselijk naar je zin te hebben.’

Die leden van de Dutch Blues Foundation trekken op afspraak bij bosjes fanatiek het land in. Kijken en luisteren bij festivals en concerten en maken diepgravende aantekeningen. Aan de hand van deze notities worden artiesten geselecteerd die in aanmerking komen voor een nominatie. Die zogeheten vakjury bestaat uit muzikanten, mensen van booking agencies, festivaldirecteuren, radiomakers, etc. Uit deze voorselectie kiest het publiek tot slot de grote winnaar.

 

Lees volledige artikel

 

Bron: De Vlaardinger, 26-5-2015

Winnaar Dutch Blues Awards!

Dutch Blues Awards behind the scenes 2015 - by Take A Picture Fotografie   034Te midden van een hoop muzikaal geweld, is Jan de Ligt zaterdag 11 april uitgeroepen tot Dutch Blues Saxofonist van 2014. De Ligt speelt niet alleen bij rockband Normaal en Cajun/Zydecoband Captain Gumbo maar ook deelt hij het podium met onder andere Fat Harry en een aantal Amerikaanse bluesgiganten.

 

Bron: De Vlaardinger, 15-4-2015

Vandaag13
Gisteren20
Week120
Maand547
Alle26752

Momenteel zijn 2 gasten en geen leden online

DutchBluesAward

Winnaar Dutch Blues Awards 2014